سایت بزرگ برو کار

سایت بزرگ برو کار

سایت بزرگ برو کار

سایت بزرگ برو کار

درد استخوان دنبالچه

درد استخوان دنبالچه

درد استخوان دنبالچه ,درد استخوان دنبالچه در بارداری,درد استخوان دنبالچه هنگام نشستن,درد استخوان دنبالچه بعد از زایمان,درد استخوان دنبالچه در دوران بارداری

درد استخوان دنبالچه , درد استخوان دنبالچه در بارداری , درد استخوان دنبالچه هنگام نشستن , درد استخوان دنبالچه بعد از زایمان

توضیحاتی در مورد درد استخوان دنبالچه

استخوان دنبالچه یکی از اجزای بدن ما است که اغلب هیچ توجهی به آن نداریم، مگر این که آسیب ببیند. برخلاف اندازه‌ی کوچکی که این استخوان دارد، عملکرد‌های بسیار زیادی را در بدن ما دارد، از جمله کمک به حفظ حالت قرارگیری صحیح ستون فقرات، برقراری ثبات در کمر و ساختار‌های مرتبط با آن، تقویت تاندون‌ها و لیگامنت‌ها، توزیع فشار در لگن و غیره. دنبالچه یک استخوان مثلثی شکل است که در میانه باسن لگن قرار دارد و آسیب دیدن این استخوان موجب درد در این ناحیه می‌شود که به آن درد دنبالچه یا اصطلاحا کوکسیدنی گفته می‌شود. بسیاری از افراد جوان از درد شدید در هنگام نشستن، دوچرخه‌سواری یا رانندگی شکایت دارند که می‌تواند بر اثر آسیب‌دیدگی دنبالچه باشد.در این مطلب از سایت جسارت در مورد درد استخوان دنبالچه صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

استخوان دنبالچه

استخوان دنبالچه پایین‌ترین قسمت از ستون فقرات است که از سه مهره‌ی کوچک تشکیل شده است. این استخوان شبیه به آثار باقی‌مانده از یک دم یا دنباله در بدن انسان است (به همین دلیل به آن دنبالچه گفته می‌شود) و به همین خاطر قسمت قدامی ‌این استخوان (به سمت جلوی بدن)، کمی ‌فرورفته و گود است و قسمت خلفی آن (از سمت عقب بدن) کمی ‌محدب و برجسته است. استخوان دنبالچه از طریق شیارهایی که در سمت خلفی استخوان ساکروم قرار دارد، به این استخوان متصل است. این اتصال هم دارای مایع سیناویال مفصلی است و هم در آن همجوشی وجود دارد. این استخوان همچنین به ماهیچه‌های گلوتس ماکسیموس (gluteus maximus) و کوکسیگیال (coccygeal) و رباط آناکوکسیگیال (anococcygeal) متصل است. دامنه حرکتی بین استخوان دنبالچه و استخوان ساکروم بسیار محدود است.

علل درد استخوان دنبالچه

در صورتی که بر اثر ضربه یا فشار بیش از حد، استخوان دنبالچه بیشتر از محدوده‌ی حرکتی بسیار کمی‌ که دارد، حرکت کند، این موضوع سبب آسیب‌دیدگی دنبالچه می‌شود. آسیب دیدگی دنبالچه موجب بروز التهاب و درد موضعی می‌شود. رباط‌ها، اجزای متصل به دنبالچه یا خود استخوان‌های دنبالچه می‌توانند از علل درد استخوان دنبالچه باشند. عفونت دنبالچه نیز می‌تواند موجب درد دنبالچه شود. نیمه در رفتگی و شکستگی دنبالچه علت اصلی درد دنبالچه مربوط به نیمه دررفتگی‌های استخوان دنبالچه به سمت قدام و گاهی به سمت خلف می‌باشد که عمدتا در اثر ضربه ایجاد شده است و این ضربه معمولا زمین خوردن با باسن می باشد که مستقیم استخوان دنبالچه را تحت تاثیر قرار می‌دهد. هرچند که سابقه ضربه لزوما با زمان درد همخوانی ندارد و گاه بیماران این ضربه را ماه‌ها یا حتی سال‌ها قبل عنوان می‌کنند. زایمان در حین زایمان کرد، سر نوزاد از بالای استخوان دنبالچه عبور می‌کند و گاهی اوقات این موضوع می‌تواند موجب آسیب‌دیدگی دنبالچه یا اجزای متصل به آن شود. فشار انجام دادن کارهایی که موجب فشار به دنبالچه می‌شود، مانند اسب‌سواری یا نشستن روی یک سطح سفت برای مدت طولانی، می‌تواند موجب بروز درد حاد دنبالچه شود. نقاط ماشه‌ای یا تریگر پوینت اسپاسم عضله بالابرنده مقعد و نقاط ماشه‌ای (Trigger point) هم در درد نقش دارند. ضربه مستقیم به لگن و زایمان طبیعی خصوصا در زایمان‌های سخت و یا با جنین‌های درشت هم می‌تواند در صدمه به استخوان دنبالچه نقش داشته باشد. تروماهای (ضربات کوچک) مکرر که در مسافرت‌های طولانی ناشی از تکان‌های دائم و لغزنده وسیله نقلیه به ستون فقرات می‌آید، می‌تواند در بروز صدمه در افراد مستعد نقش داشته باشد. اضافه وزن و چاقی چاقی نیز می‌تواند بروز درد دنبالچه را به شدت بیافزاید و این ممکن است به علت کاهش چرخش لگن باشد که در حالت نشسته ایجاد می‌شود و فشارها را بدون انعطاف، مستقیما به دنبالچه وارد می‌کند . تومور یا عفونت در موارد نادری، درد دنبالچه بر اثر وجود یک تومور یا بروز عفونت است که بر روی استخوان دنبالچه فشار وارد می‌کند. درد ایدیوپاتیک دنبالچه منظور از درد ایدیوپاتیک، در واقع دردی است که علت اصلی آن ناشناخته است. در این موارد مشخص نیست که کدام قسمت از دنبالچه یا ساختارهای مرتبط با آن باعث بروز درد شده‌اند. در بسیاری از موارد، علت درد دنبالچه ناشناخته است که به آن درد ایدیوپاتیک دنبالچه گفته می‌شود. در این موارد، چون علت درد مشخص نیست، پزشک تنها تلاش می‌کند که علائم بیماری را کنترل کند.

درد استخوان دنبالچه در بارداری

استخوان دنبالچه کلا در زنان نسبت به مردان بلندتر می باشد و همین به طور طبیعی درد استخوان دنبالچه را در زنان نسبت به مردان چندین برابر می کند. در طول بارداری با توجه به رها شدن هورمون های متعدد شل کننده لگن و خصوصا پروژسترون عضلات لگن شل شده و زمینه برای تروماتیزه شدن دنبالچه هنگام نشستن محیا می شود. وزن جنین هم روز به روز بیشتر شده و گودی کمر هم افزایش می یابد و همه زمینه را برای تحریک استخوان دنبالچه محیا می کند.

درد استخوان دنبالچه و عفونت

در بسیاری از موارد عفونت هایی مانند کیست پایلونیدال خود را به صورت درد دنبالچه نشان می دهد. در معاینه دنبالچه پزشک متخصص حتما باید به دنبال کیست پایلونیدال باشد. عفونت دنبالچه خصوصا در آقایان به دلیل پرموتر بودن ناحیه لگن و احتمال شکستن مو در اثر طولانی نشستن شایع می باشد و برای درمان باید در مرحله ابتدایی درمان غیر جراحی و موارد پیشرفته تر درمان جراحی صورت بگیرد.

علائم درد استخوان دنبالچه

معمولا درد دنبالچه در پایین‌ترین قسمت از ستون فقرات احساس می‌شود و این درد با نشستن شدت می‌یابد. این درد همچنین در هر حالتی که به دنبالچه فشار وارد شود، شدید‌تر می‌شود، برای مثال هنگام تلاش برای ایستادن از حالت نشسته. فعالیت‌هایی که موجب فشار به این ناحیه می‌شوند عبارتند از دوچرخه‌سواری، اسب‌سواری و سایر فعالیت‌هایی که در حالت نشسته انجام می‌شود و بر استخوان دنبالچه، فشار مستقیم وارد می‌کند. درد دنبالچه اغلب به جاهای دیگر از جمله پاها انتشار ندارد و بیمار کمتر در هنگام راه رفتن درد را احساس می‌کند. از علائم دیگر همراه درد دنبالچه درد در زمان پریود در خانم‌ها، موقع دفع مدفوع و گاهی دردهایی است که در تماس های جنسی تشدید می‌شود. البته این فقط درد دنبالچه نیست که با نشستن تشدید می‌شود بلکه دردهای مرتبط با دیسک کمر یا بسیاری از دردهای دیگر کمر هم ممکن است مانند درد دنباچه با نشستن زیاد شود.

تشخیص درد استخوان دنبالچه

درد دنبالچه معمولا به سادگی و بر اساس علائم بیمار و نتایج معاینه‌ی بیمار، تشخیص داده می‌شود. ممکن است پزشک برای بررسی احتمال ابتلا به مشکلات و آسیب‌دیدگی‌های دیگر، معاینات خاص دیگری روی بیمار انجام دهد. با استفاده از تصاویر رادیوگرافی می‌توان احتمال وجود شکستگی یا تومور در ناحیه استخوان دنبالچه را بررسی کرد. همچنین از تصاویر اسکن ام.آر.آی می‌توان برای تشخیص وجود تومور یا عفونت در این ناحیه استفاده کرد. معمولا نتایج این آزمایشات عکسبرداری منفی هستند (احتمال وجود عفونت یا تومور کم است).

درد استخوان دنبالچه و فیزیوتراپی

یک فیزیوتراپیست می‌تواند به شما نشان دهد که چگونه با انجام تکنیک‌های شل کردن عضلات کف لگن (مانند نفس عمیق کشیدن و شل کردن عضلات در هنگام ادرار یا مدفوع کردن) به تسکین درد دنبالچه کمک کنید.اگر بعضی مدالیتی های هم درست اسفاده شود در بعضی بیماران کمک کننده است . ما در درمان درد دنبالچه عمدتا از لیزر پرتوان و الکترودهای عمقی و سوزن استفاده می کنیم تا درد و التهاب موثر کنترل شود .

درد استخوان دنبالچه و ورزش

در مراحلی که درمان اولیه دمبالچه توسط متخصصین طب فیزیکی انجام شد، درمان های ورزشی دنبالچه انجام می شود. تقویت عضلات لگنی ، تقویت عضلات پارا اسپاینال کمری و ورزش های کششی خاص عضلات اداکتور و لگن می توانند موجب کمک به درمان استخوان دنبالچه با ورزش درمانی شوند

آناتومی دنبالچه

دنبالچه پایین‌ترین قسمت ستون فقرات است. این قسمت باقیمانده یک دم وستیجیال یا بازمانده ژنتیکی است (که به همین علت به آن «دنبالچه» گفته می‌شود) و متشکل از سه تا پنج استخوان مهره بسیار کوچک می‌باشد که می‌توانند به هم جوش خورده یا از هم جدا باشند. پیشتر گمان می‌شد که استخوان‌های دنبالچه در تمام موارد به هم جوش خورده‌اند و هیچ حرکتی میان آن‌ها وجود ندارد، اما امروزه می‌دانیم که تمامی دنبالچه از یک استخوان یک تکه تشکیل نشده بلکه اغلب دارای چند مهره مجزا است که با استفاده از رباط‌ها و مفاصل فیبری موجود، به صورت محدود حرکت می‌کنند. دنبالچه از طریق یک مفصل دارای یک دیسک وستیجیال و همچنین چند رباط به ساکروم متصل است. حرکت مفصل بین دنبالچه و ساکروم بسیار محدود است. التهاب مفصل ساکروایلیاک عبارت است از یک روند التهاب پیش‌رونده که مفاصل ساکروایلیاک یا همان اتصال بین قسمت پایین ستون فقرات (ساکروم) و استخوان لگن را درگیر می‌کند. درد استخوان دنبالچه یا درد کوکسیکس، عارضه‌ای نسبتاً نادر و تقریباً ناشناخته است که می‌تواند در پایین‌ترین قسمت ستون فقرات که کوکسیکس یا دنبالچه نام دارد باعث ایجاد دردهای مزمن شود. درد دنبالچه به شکل یک درد موضعی احساس می‌شود و عموماً هنگام نشستن یا انجام هر فعالیتی که باعث فشار آمدن به پایین‌ترین قسمت ستون فقرات گردد بدتر می‌شود. این عارضه در خانم ها بیشتر از مردان شایع است، و معمولاً به دلیل آسیب موضعی (مانند زمین خوردن) یا زایمان رخ می‌دهد. در موارد نادری نیز، وجود تومور یا عفونت می‌تواند باعث درد دنبالچه شود. می‌توان با رعایت کردن نکاتی از بروز درد دنبالچه پیشگیری کرد.

درد استخوان دنبالچه و معاینه فیزیکی

معاینه فیزیکی کامل برای عارضه درمان درد استخوان دنبالچه شامل موارد زیر خواهد بود: • معاینه لگن و مقعد برای بررسی وجود توده یا توموری که می‌تواند دلیل درد باشد • لمس دنبالچه برای بررسی وجود حساسیت به لمس معمولاً قابل توجه‌ترین یافته در معاینه، حساسیت به لمس موضعی است که با لمس دنبالچه مشخص می‌شود. اگر دنبالچه نسبت به لمس حساس نباشد، درد این ناحیه ناشی از مشکل ساختاری دیگری مانند فتق دیسک بین مهره‌ای لومبوساکرال یا بیماری تخریب کننده دیسک خواهد بود. آزمایش‌های تشخیصی مورد نیاز عبارتند از: • گرفتن عکس رادیولوژی از ساکروم و دنبالچه برای رد این احتمال بعید که یک شکستگی آشکار یا یک تومور بزرگ باعث بروز ناراحتی شده باشد. • اسکن ام‌آرآی برای رد وجود عفونت یا تومور ستون فقرات به عنوان دلیل درد. از آنجا که اسکن استخوان و سی‌تی‌اسکن اطلاعات ناچیزی فراهم می‌کنند، به طور کلی از آن‌ها استفاده نمی‌شود. معمولاً نتیجه تمام آزمایش‌های تصویربرداری منفی است.

روش های درمان درد استخوان دنبالچه

از بهترین راه ها و روش های درمان درد دنبالچه و رفع درد استخوان دنبالچه می توان به موارد زیر اشاره کرد: معمولاً، درمان‌های مورد استفاده برای درد دنبالچه موضعی و غیرتهاجمی هستند. عموماً، درمان‌هایی ابتدایی برای درد دنبالچه عبارتند از: • تجویز داروهای غیراستروئیدی ضدالتهاب (NSAIDها). NSAIDهای معمول، مانند ایبوپروفن، ناپروکسن و مهار کننده‌های COX-2، به کاهش التهاب اطراف دنبالچه که معمولاً علت بروز درد است کمک می‌کنند. • گذاشتن یخ یا کیسه سرد روی ناحیه درد، روزی چند بار در طول چند روز اول شروع درد. • گرم کردن یا گذاشتن یک کیسه داغ روی ناحیه درد پس از چند روز اول. • اجتناب از نشستن طولانی مدت یا وارد کردن هرگونه فشار به ناحیه درد، تا حد ممکن. • استفاده از یک بالش برای جلوگیری از فشار آمدن به دنبالچه در هنگام نشستن. برای بعضی‌ها بالش‌های حلقه‌ای شکل به خوبی جواب می‌دهند، اما برای بعضی دیگر این بالش‌ها مناسب نبوده و مانع فشار آمدن به دنبالچه آن‌ها نمی‌شوند. بسیاری از افراد بالش‌های فوم V شکل یا U شکل (که وسطشان خالی است تا دنبالچه با چیزی در تماس نباشد) را ترجیح می‌دهند. در کل، هر گونه بالش یا طرز نشستنی که مانع از فشار آمدن به دنبالچه می‌شود ایده‌آل است. • اگر یبوست یا دفع مدفوع باعث بروز یا افزایش درد شد، به بیمار توصیه می‌شود که از نرم کننده‌های مدفوع استفاده کند و مصرف فیبر و آب را افزایش دهد.

درد استخوان دنبالچه و جراحی

برای افرادی که دچار درد مداومی هستند که با درمان غیرجراحی و اصلاح فعالیت‌ها کاهش نمی‌یابد یا به خوبی کنترل نمی‌شود، یکی از گزینه‌های درمانی برداشتن تمامی یا قسمتی از دنبالچه از طریق عمل جراحی است. این عمل به ندرت انجام می‌شود، به طوری که حتی روش انجام آن در بسیاری از کتاب‌های آموزشی جراحی ستون فقرات وجود ندارد. اگر چه خود این عمل نسبتاً ساده‌ است، اما بهبودی بعد از انجام آن برای بیمار فرایندی طولانی و ناراحت کننده خواهد بود.

درد استخوان دنبالچه و روش های غیر جراحی

روش های غیر جراحی موجود برای درد دنبالچه شامل مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئید (NSAIDs) شامل ایبوپروفن و سایر داروهای مسکن مانند آن، حداقل کردن زمان نشستن، نرم کردن مدفوع، استفاده از بالش دنبالچه و نیز ایجاد تغییر در وضعیت قرارگیری بدن، یخ درمانی در مراحل اولیه درمان و سپس استفاده از گرما درمانی مرطوب در روزهای بعد، درمان با استفاده از امواج مافوق صوت و نیز استفاده از روش های درمان دستی مثل ماساژ است. در این حالت فرد می تواند از چوب زیر بغل نیز استفاده کند. علاوه بر این با استفاده از تمرین های حرکتی خاص می توان دنبالچه را به محل صحیح آن باز گردانده و درد بیمار را کاهش داد. افرادی که حرکت های دنبالچه آنها عادی است، به این روش های درمانی واکنش بهتری نشان می دهند. در این حالت به افراد توصیه می شود از لباس های گشاد که باعث وارد شدن فشار به این ناحیه از بدن نمی شوند، استفاده نمایند. علاوه بر این، پوشیدن کفش های صاف و راحت می تواند در کاهش مشکل بیمار مفید باشد. بسیاری از افرادی که دچار درد دنبالچه هستند، در هنگام خوابیدن به پهلو احساس راحتی بیشتر دارند. در این حالت حتی بیمار می تواند از یک بالش در بین زانوهای خود استفاده کند. به هر حال مشاهده تاثیرات قابل توجه با استفاده از این روش ها ممکن است به هفته ها یا حتی ماه ها زمان نیاز داشته باشد. در این دوره می توان از داروهای ضد افسردگی و نیز ضد اضطراب برای فرد استفاده کرد. مصرف این داروها بطور خاص زمانی مناسب است که درد بیمار برای یک مدت طولانی ادامه داشته باشد. به منظور بهبود سریع تر می توان ترکیبی از این روش های درمانی را به همراه تغییر فعالیت های حرکتی مورد استفاده قرار داد.

تزریق به استخوان دنبالچه

تزریق به استخوان دنبالچه شامل وارد کردن یک داروی استروئیدی (داروی ضد التهاب قوی) با هدایت عکس رادیولوژی (فلوئورسکوپی) به استخوان برای کاهش التهاب ایجاد شده است. برای بیمارانی که نمی توانند از تزریق های استروئید استفاده کنند، تزریق پلاسمای غنی شده (PRP) می تواند مفید باشد یا می توان از روش های هدایت عصبی استفاده کرد. به هر حال تزریق به دنبالچه می تواند برای تشخیص علت مشکل نیز انجام شود. در این حالت اگر مقدار کمی از داروی بی حسی در دنبالچه با داروی استروئیدی تزریق شود و درد بیمار در نتیجه آن از بین برود، آنگاه می توان متوجه شد درد مربوط به اعصاب عقب دنبالچه است. به این ترتیب می توان با استفاده از روش های مناسب، کاهش درد بلند مدت تری را برای بیمار ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید : درد استخوان ♥ سرطان مغز استخوان ♥ پوکی استخوان ♥ سرطان لگنلگن درد

گندم سیاه

گندم سیاه

گندم سیاه ,گندم سیاه به انگلیسی,گندم سیاه چیست,گندم سیاه از کجا بخریم,گندم سیاه و لاغری,گندم سیاه ویکی پدیا,گندم سیاه In English,گندم سیاه غذا

گندم سیاه

توضیحاتی در مورد گندم سیاه

گندم سیاه نوعی دانه خوراکی است که ارتباطی به گندم معمولی ندارد. کنترل دیابت ، حفظ سلامت قلب و سیستم دفاعی بدن از جمله خواص گندم سیاه است.در این مطلب از سایت جسارت در مورد گندم سیاه صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

گندم سیاه چیست

گندم سیاه نوعی گیاه آبدار یک‌ساله از تیره هفت‌بندان (Polygonaceae) است. به آن گندم گاوی، گندم راش، راش‌گندم و دیلار هم گفته‌اند. دانه گندم سیاه گاهی اوقات به غلط به‌عنوان یک غله در نظر گرفته می‌شود اما با گندم خویشاوندی ندارد بلکه هم‌تیره با ریواس و علف هفت‌بند است. از گندم سیاه برای ساختن کلوچه و به‌عنوان نوعی غذا برای دام و ماکیان استفاده می‌شود. برای حیوانات فاقد رنگدانه مضر است، به‌طوری که این حیوانات پس از خوردن آن حساسیت به نور پیدا می‌کنند. بومی آسیا و نوعی محصول غله‌ای کم‌اهمیت در آمریکا است.

گندم سیاه در ایران

برای اولین بار گندم سیاه در منطقه اردبیل به صورت آزمایشی کشت شده تا در صورت حصول نتیجه مثبت در تناوب با محصولات دیگر به صورت دائمی کشت شود

گندم سیاه یا چاودار

چاودار یا گندم سیاه از خانواده غلات بوده، همانند خواص گندم و خواص جو از ارزش غذایی بسیار و خواص درمانی متعددی برای انسان برخوردار است. دانه‌های چاودار دارای خاصیت انرژی‌زا، رونده، مسکن و خواب‌آور هستند و در طب سنتی از خواص دانه چاودار برای درمان بسیاری بیماریها نظیر آسم کودکان، دیابت نوع 2، گر گرفتگی، رفع کرمهای روده و اختلالات روده بزرگ استفاده میشود. تهیه نان چاودار در برخی کشورها از جمله ایران در گذشته وجود داشته و هنوز هم در کارگاه‌های نانوایی از مخلوط آن با آرد گندم، نان چاودار با نام روگن تولید می‌شود. برای آشنایی با خواص دانه چاودار و و فواید مصرف ان در رژیم غذایی روزانه با ما همراه شوید.

معرفی گندم سیاه

گندم سیاه درواقع میوه گیاهی به نام “Fagopyrum esculentum” است و در دسته‌بندی‌ها جزو محصولات بدون گلوتن طبقه‌بندی می‌شود. این خوراکی غله محسوب نمی‌شود بلکه دانه خوراکی از تیره ریواس و ترشک است و بومی اروپای شمالی و آسیاست. این خوراکی در مقایسه با گندم، پروتئین بیشتری دارد. با توجه به محل کشت این ماده غذایی میزان پروتئین آن به ۱۵ درصد وزن آن می‌رسد. این ماده غذایی تمام اسیدآمینه‌ها را دارا می‌باشد. برای آن دسته از افراد که مشتاق‌اند از رژیم غذایی خام‌خواری استفاده کنند، غلات و حبوبات این خوراکی را می‌توان در دستورالعمل بسیاری از محصولات مانند: بیسکویت، کوکی‌ها، کیک، کراکر و سایر محصولات مانند نان گنجاند.

ارزش غذایی گندم سیاه

جالب است بدانید یک پیمانه از غلات پخته شده آن روزانه ۱۷ گرم فیبر و ۲۲ گرم از پروتئین مورد نیاز بدن را فراهم می‌کند و بسیار مغذی و انرژی‌زاست. همچنین این ماده غذایی در مقایسه با گندم یا جو میزان بیشتری آنتی‌اکسیدان دارد. این ماده حاوی اسیدفنولیک و همچنین فلاوونوئیدها است که اثرات ضدالتهابی دارند و سلامت قلب و عروق را تقویت می‌کنند. علاوه بر این، این خوراکی را می‌توان منبع مهم مس، فسفر، زینک (روی)، کلسیم و همچنین ویتامین‌های گروه B و غیره دانست. گفتنی است که ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در گندم سیاه بیشتر از گندم معمولی است. این خوراکی همچنین شامل “روتین” است که برای تقویت دیواره مویرگی بسیار مناسب است. دانشمندان مواد غذایی، کشف کردند که این خوراکی با پروتئینی که اصطلاحا به آن “available protein biologically” می‌گویند غنی شده است و به این معنی است که دارای مجموعه‌ای متعادل از اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری است.

خواص گندم سیاه

از بالا رفتن سریع قند خون که باعث التهاب، تغییر خلق و خو و افزایش وزن می‌شود، پیشگیری می‌کند. فشار خون را کاهش می‌دهد. برای مبتلایان به دیابت و افرادی که قصد کاهش وزن دارند، مفید است. فیبر غیرقابل حل، خطر بروز سرطان روده بزرگ را نیز به طور چشمگیری کاهش می‌دهد. فیبر غیرقابل حل موجود در گندم سیاه از بروز سنگ کیسه صفرا در زنان پیشگیری می‌کند. منبع عالی «تریپتو فان» است که در ایجاد خواب آرام موثر است. سرشار از اسید آمینه «لیسین» و «آرژنین» است که هر دو برای حفظ سلامت قلب و سیستم دفاعی بدن لازم است.

نحوه مصرف گندم سیاه

– به جای آرد برنج، لوبیا ،ذرت و یا سویا می‌توان در موادی که فاقد گلوتن هستند برای درست کردن کوکی، کلوچه و یا نان از این خوراکی استفاده کرد. همچنین می توان آن را به عنوان قوام‌دهنده به سوپ و یا خورشت اضافه کرد. – از غلات این خوراکی در وعده‌های صبحانه و همچنین در تهیه سالاد نیز می‌توان استفاده کرد. – این غله همچنین برای قوام دادن غذا مناسب است و دارای چسبندگی می‌باشد. این محصول زمانی که خیس می‌شود حالتی ژلاتینی به خود می‌گیرد. خیساندن، شستشو و دوباره خشک کردن این غلات نیز باعث ترد شدنشان می‌شود. توجه: مصرف گندم سیاه برای افراد با گروه خون O بی‌اثر و گروه خون A سودمند و برای افراد با گروه‌های خونی B و AB مضر می‌باشد.

چاودار چیست

چاودار گیاهی از تیره غلات (گندمیان) است. چاودار از نظر شکل مابینگندم و یولافاست و رنگ کدر خاک‌آلود دارد. این گیاه مقاومترینغله به سرماست و با شرایط آب و هوایی نامساعد و خاک‌های فقیر غیرحاصلخیز و شنی سازگاری بسیاری نشان می‌دهد. دانه چاودار فاقد پوسته می‌باشد و ترکیب عناصر معدنی آن هم مانند سایر غلات است، البته با این تفاوت که چربی کمتری دارد. به طور کلی چاودار در دنیا از نظر اهمیت، جزو غلات درجه دو محسوب می‌شود.

فواید و خواص چاودار چیست

برخی از مهمترین فواید مصرف و خواص دانه چاودار عبارتند از: دانه چاودار دارای فیبر فراوان است و مصرف آن برای کاهش وزن و لاغری بسیار مفید میباشد. دانه‌های چاودار سرشار از فیبر است و فیبر آن حاوی مقادیر زیادی پلی‌ساکاریدهای غیر سلولزیمیباشد که ظرفیت زیادی برای اتصال به آب دارد و خیلی سریع احساس پرشدگی و سیری در مصرف کننده ایجاد میکند. از این رو نان چاودار را برای کسی که برای کاهش وزن تلاش میکند، به یک کمک اساسی تبدیل مینماید. از مهمترین خواص دانه چاودار پیشگیری از تشکیل سنگ‌های صفراوی به ویژه در خانمها است. در حقیقت چاودار سرشار از فیبرهای غیرمحلول است و در نتیجه باعث سرعت بخشیدن به حرکت غذا در روده، کاهش ترشح اسیدهای صفراوی و افزایش حساسیت به انسولین و کاهش تری‌گلیسریدها میشود، که همگی از عوامل بروز سنگهای صفراوی هستند. از دیگر خواص دانه چاودار نظیر خواص جو دوسر، کاهش خطر بروز دیابت نوع 2 است. چاودار و سایر غلات کامل سرشار از منیزیم هستند. منیزیم ماده‌ای معدنی است که برای 300 آنزیم، عامل کمکی محسوب میشود و در نتیجه بر روی آنزیمهایی که مسئول ترشح انسولین هستند، اثرگزار است. همچنین جالب است بدانید شاخص گلیسمی گندم سیاه بین 30 تا 35 است که پایین تر از گندم و غلات دیگر می باشد. مصرف نان چاودار به دلیل فیبر فراوان به سلامت دستگاه گوارش کمک کرده، باعث کاهش آسیب به سلولهای روده و جلوگیری از ایجاد سرطان روده بزرگ میشود. نان تهیه شده از دانه‌های چاودار تاثیر بسیار زیادی در پیشگیری از بروز بیماری آسم در کودکان دارد. تحقیقات محققان نشان داده، آنتی اکسیدانهای موجود در غلاتی مانند چاودار نقش بسزایی در پیشگیری از برونشیت و آسم کودکان دارند. در طب سنتی از خواص دانه چاودار برای رفع کرمهای روده استفاده میشود. به این منظور مقداری از دانه‌های چاودار را جوشانده و همانند چای میل کنید. از خواص دانه چاودار برای پوست، پاکسازی عمیق پوست و زدودن لکه‌های سیاه از آن است. ماسک تهیه شده از دانه‌های آسیاب شده چاودار می‌تواند جریان خون و لنف داخل پوست را سرعت بخشیده و از چرب شدن بیش از حد پوست جلوگیری کند. چاودار فاقد گلوتن بوده، از همین رو برای افرادی که نسبت به گلوتن موجود در گندم حساسیت دارند مفید است. نان چاودار باعث تحریک رشد باکتری های خوب روده ها شده و به هضم غذا کمک می کند.

مضرات چاودار چیست

جدا کردن پوسته یا سبوس از دانه چاودار مشکل است و از همین رو نان چاودار غالبا همراه سبوس تهیه میشود، لذا زیاده‌روی در مصرف آن میتواند با عث کاهش جذب برخی عناصر ضروری مورد نیاز بدن نظیر آهن و روی گردد. همچنین به دلیل میزان بالای اسید فایتیک موجود در آن، مصرف روزانه نان چاودار توصیه نمیشود.

مشخصات گندم سیاه

چاودار گیاهی است بسیار خودعقیم و بنابراین دگرگشن. اغلب چاودارهای زراعی دیپلوئید هستند ۲n=۱۴ و زراعت چاودارهای تتراپلوئید نیز در سطح محدودی در اروپا متداول است. سنبله دارای سنبله دراز مرکب از سنبلک‌هاست (بلندتر و باریکتر از گندم) و روی هر سنبله فرعی ۳ گل وجود دارد. ریشه سیستم ریشه‌ای چاودار بسیار انبوه و گسترده تر از گندم می‌باشد و به همین جهت از آب بهتر استفاده می‌کند. ریشک ریشک دراز نازک برسی گرد و زبر است. ظاهر چاودار چاودار از نظر شکل مابین گندم و یولاف است.رنگ کدر خاک آلود دارد.فاقد پوسته (هال) می باشد. سازگاری چاودار مقاومترین غله به سرماست و با شرایط آب و هوایی نامساعد و خاک های فقیر غیرحاصلخیز و شنی سازگاری نشان می‌دهد. حرارت حداقل دما برای جوانه زنی چاودار ۳ تا ۵ درجه سانتیگراد است. نیازهای غذایی ازت آمونیاکی مطلوب ترین فرم ازت جهت چاودار است.چاودار زراعی یک گیاه یکساله دیپلوئید روزبلند می باشد. فرمانرو: گیاه راسته: گندم‌سانان تیره: گندمیان گونه: S. cereale نام علمی : Secale cereale

گندم سیاه برای آشپزی

گندم سیاه بهترین گزینه برای اضافه شدن به محصولات بدون گلوتن است تا کیفیت تغذیه ای آن ها را بهبود دهد.از این دانه های مثلثی که به عنوان غلات شناخته می شود برای تولید محصولات مختلفی چون رشته فرنگی،کرپ های مختلف و دیگر محصولات فاقد گلوتن استفاده می شود.برای آن دسته از افراد که مشتاق اند از رژیم غذایی خام خواری استفاده کنند، غلات و حبوبات گندم سیاه را می توان در دستورالعمل بسیاری از محصولات مانند: بیسکویت، کوکی ها،کیک، کراکر و سایر محصولات مانند نان گنجاند.

آرد گندم سیاه

از آرد گندم سیاه می توان در درست کردن کوکو و پن کیک استفاده کرد. به عنوان مثال به جای آرد برنج،لوبیا ،ذرت و یا سویا می توان در موادی که فاقد گلوتن هستند برای درست کردن کوکی،کلوچه و یا نان از گندم سیاه استفاده کرد؛ همچنین می توان آن را به عنوان قوام دهنده به سوپ و یا خورشت اضافه کرد. از غلات گندم سیاه در وعده های صبحانه و به عنوان سریال و هم چنین در تهیه سالاد نیز می توان استفاده کرد. این غله همچنین برای قوام دادن غذا مناسب است و دارای چسبندگی می باشد. این محصول زمانی که خیس می شود حالتی ژلاتینی به خود می گیرد. خیساندن، شستشو و دوباره خشک کردن این غلات نیز باعث ترد شدنشان می شود.

چاودار و کاهش وزن

چاودار سرشار از فیبر است و فیبر آن حاوی مقادیر زیادی پلیساکاریدهای غیر سلولزی می باشد که ظرفیت زیادی برای اتصال به آب دارد و خیلی سریع احساس پرشدگی و سیری ایجاد می کند و نان چاودار را برای کسی که برای کاهش وزن تلاش می کند، به یک کمک اساسی تبدیل می نماید.

گندم سیاه و حمله قلبی

مصرف غلات کامل و فیبرها (چاودار و جو دوسر) با کاهش فشار خون و خطر حمله قلبی، باعث کاهش میزان بستری و مرگ و میر ناشی از نارسائی قلبی میشوند.( 20،19،18) مواد مغذی گیاهی موجود در چاودار (جو دوسر) نظیر لیگنانها که توسط فلورمیکروبی طبیعی روده به لیگنانهایی نظیر انترولاکتون تبدیل می شوند، منجر به پیشگیری از بیمارهای قلبی و سرطانهای وابسته به هورمون نظیر پستان می شوند. به غیر از غلات کامل بیشترین انترولاکتون در کلم و سبزیجات برگدار می باشد. لیگنانها با فعالیت استروژن گیاهی موجود در چاودار باعث کاهش گرگرفتگی در زنان یائسه می شوند. این استروژنهای گیاهی با اشغال گیرنده های استروژن، باعث کاهش اثر استروژن انسانی شده و باعث کاهش خطر سرطان پستان می شوند.

همه چیز در مورد گندم سیاه

اگرچه گندم سیاه جزو غلات نیست اما اغلب آن را با گندم مقایسه می کنند. گندم سیاه در مقایسه با گندم، پروتئین بیشتری دارد. با توجه به محل کشت این ماده غذایی میزان پروتئین گندم سیاه به 15 درصد وزن آن (گندم سیاه خشک) می رسد. این ماده غذایی تمام اسیدآمینه ها را دارا می باشد. به همین دلیل برای گیاهخوارها یک ماده غذایی مفید است و از بروز کمبود پروتئین جلوگیری می کند.گندم سیاه حاوی کربوهیدرات های پیچیده و فیبرهای محلول در آب مانند پکتین است. این ترکیبات خواص سیرکنندگی دارند. متخصصان می گویند که بعد از مصرف لازانیای تهیه شده از گندم سیاه بیشتر از خوردن لازانیای گندم معمولی احساس سیری می کنید.با وجود اینکه نام این ماده غذایی گندم سیاه است اما ارتباطی با گندم ندارد. این ماده غذایی برای افرادی که نسبت به گلوتن موجود در گندم حساسیت دارند مفید است چون فاقد این ترکیب می باشد. طعم گندم سیاه مانند فندق بوده و برای این افراد مناسب است.گندم سیاه منبع مهم مس، فسفر، زینک (روی)، کلسیم و همچنین ویتامین های گروه B و غیره است. گفتنی است که ویتامین ها و مواد معدنی موجود در گندم سیاه بیشتر از گندم معمولی است. گندم سیاه باعث تحریک رشد باکتری های خوب روده ها شده و به هضم غذا کمک می کند.شاخص گلیسمی گندم سیاه بین 30 تا 35 است که پایین تر از گندم و غلات دیگر می باشد. افرادی که خود را در معرض دیابت می بینند می توانند از این ماده غذایی برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری استفاده کنند.

بیشتر بخوانید : گندم پوست کنده ♥ علف گندم ♥ روغن جوانه گندم ♥ پوست گندمیگندم در قرآن

قرص هیوتکس

قرص هیوتکس

قرص هیوتکس ,قرص هیوتکس 10 ویکی پدیا,قرص هیوتکس 10,قرص هیوتکس برای چیست,قرص هیوتکس در بارداری,قرص هیوتکس برای چیه,قرص هیوتکس۱۰

قرص هیوتکس

در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد قرص هیوتکس صحبت کنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

توضیحاتی در مورد قرص هیوتکس

غالبا پزشکان برای کسانی که از ناراحتی های روده ای رنج میبرند قرص هیوتکس پیشنهاد میدهند. این دارو انواع اختلالات گوارشی و روده ای را تسکین میدهد. در ادامه با نحوه مصرف این دارو و عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن آشنا خواهید شد. قرص هیوتکس (Hyotex) برای بهبود و تسکین دردهای شکم و روده و همچنین درمان برخی از مشکلات گوارشی مثل اسهال مورد استفاده قرار می‌گیرد. یبوست، خشکی دهان و حالت تهوع برخی از عوارض قرص هیوتکس می‌باشد. قرص هیوتکس که با نام تجاری هیوسین هم شناخته می‌شود از داروهایی است که به درمان مشکلات شکم و روده کمک می‌کند. این دارو هم همانند بسیاری از داروها عوارض خاص خود را دارد که در صورت مصرف صحیح و تحت نظارت پزشک می‌توان عوارض آن را به حداقل رساند

قرص هیوتکس چیست

قرص هیوتکس (Hyotex) برای درمان مشکلات شکم و روده مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو به طور خاص برای تسکین درد های شکمی و درد روده، سندروم روده تحریک‌ پذیر، درمانی برای اسهال و دردهای ناشی از انقباض عضلات صاف مانند کولیک کلیوی مورد استفاده قرار می‌گیرد. درواقع داروی هیوتکس انقباض و گرفتگی‌های عضلات جداره روده را رفع می‌کند و مستقیما روی دستگاه گوارش تاثیر می‌گذارد. از این دارو در بیماری مسافرت و انواع دیگر تهوع و استفراغ همچون تهوع پس از اعمال جراحی استفاده می‌شود.

کاربرد قرص هیوتکس

قرص هیوتکس برای درمان انواع دردهای شکمی و دردهای دیگر مربوط به شکم و اطراف آن به کار می رود

مقدار مصرف قرص هیوتکس

میزان دقیق مصرف این دارو حتما باید توسط پزشک متخصص تعیین گردد. مقدار مصرف معمول آن در بزرگسالان برای درمان ناراحتی‌های روده‌ای و ادراری، ۱۰ تا ۲۰ میلی‌گرم و سه تا ۴ بار در روز است.

هشدار در مورد مصرف قرص هیوتکس

اگر به هرنوع بیماری به خصوص مانند بیماری‌های کلیوی و کبدی، قلبی و عروقی، گوارشی، گلوکوم، پرکاری تیروئید، مشکلات دفع ادرار، تب و خشکی دهان، بزرگی پروستات و بیماری‌های روده و یا انسداد روده دچار هستید قبل از مصرف این قرص پزشک خود را در جریان قرار دهید.

نام دیگر قرص هیوتکس

هیوتکس نام تجاری هیوسین است. قرص هیوتکس برای تسکین درد های شکمی و درد روده، سندروم روده تحریک پذیر، درمانی برای اسهال و دردهای ناشی از انقباض عضلات صاف مانند کولیک کلیوی مورد استفاده قرار می گیرد.

مصرف قرص هیوتکس در هنگام رانندگی

مصرف قرص هیوتکس ممکن است باعث سرگیجه و خواب‌آلودگی شود، پس از مصرف آن در هنگام کار با وسایلی که نیاز به احتیاط دارند و در هنگام رانندگی، خودداری نمایید

قرص هیوتکس و افزایش درجه حرارت بدن

از آنجاییکه این دارو باعث افزایش درجه حرارت بدن می‌شود توصیه می‌شود در هنگام گرمی هوا و انجام تمرینات ورزشی، این دارو را بااحتیاط مصرف نمایید.

مصرف قرص هیوتکس در بارداری و شیردهی

مصرف این دارو در دوران بارداری حتما باید زیر نظر پزشک صورت گیرد. اگر قرص این دارو را مصرف می‌کنید باید نمک کمتر بخورید همچنین لازم است مکمل‌های پتاسیم مصرف شود. برای خانم‌ها در دوران شیردهی این دارو در شیر مادر نفوذ می‌کند و ممکن است برای شیرخوار زیان‌آور باشد.

مصرف قرص هیوتکس

دارو را طبق دستور پزشک مصرف نموده و آن را بیش از مقدار تجویز شده مصرف نکنید. در صورت فراموش کردن یک نوبت مصرف دارو، به محض به یادآوردن آن را مصرف کنید، ولی اگر تقریباً زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده باشد، در این صورت طبق برنامه دارو را مصرف نموده و مقدار مصرف بعدی را نیز دو برابر نکنید. لیست سایر داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک خود قرار دهید. این دارو با غذا تداخلی ندارد و می‌توانید آن را قبل یا بعد از غذا مصرف کنید. در صورتی که بعد از ۲ هفته مصرف این دارو بهبودی حاصل نشد به پزشک مراجعه کنید.

نکاتی در مورد مصرف قرص هیوتکس

در صورت مصرف این دارو به صورت فرم خوراکی و به مدت طولانی کنترل فشار خون ضروری می‌باشد. مصرف این دارو همراه با برخی از واکسن‌ها واکنش‌های شدید ایجاد می‌کند.

تداخلات دارویی با قرص هیوتکس

اگر در هنگام تجویز این دارو داروی دیگری مصرف می نمایید، مخصوصا داروهای ضد افسردگی، کتوکونازل، آنتی اسید ها، آرام بخش ها و پتاسیم کلراید به پزشک خود بگویید.اگر سابقه حساسیت یا آلرژی به هیوتکس یا داروهای مشابه آن مانند بلادونا، هیوسیامین، آتروپین و یا هرگونه حساسیت به غذاهای مختلف دارید پزشک را در جریان قرار دهید. اگر به هرنوع بیماری به خصوص مانند بیماری های کلیوی و کبدی، قلبی و عروقی، گوارشی، گلوکوم، پرکاری تیروئید، مشکلات دفع ادرار، تب و خشکی شدید دهان، بزرگی پروستات و بیماری های روده و یا انسداد روده دچار هستید قبل از مصرف این قرص پزشک خود را در جریان قرار دهید.

عوارض قرص هیوتکس

همه ی داروها علاوه بر اثرات مطلوبی که برای درمان دارند، امکان بروز برخی از عوارض ناخواسته نیز در آنها وجود دارد. این عوارض در همه ی افراد رخ نمی دهد ولی امکان بروز یکی این عوارض در برخی از افراد وجود دارد. در صورت ملاحظه و بروز هر یک از این عوارض داروی هیوتکس که در ادامه عنوان شده است، سریعا پزشک خود را در جریان قرار دهید. سرگیجه مداوم غش درد چشم اغتشاش شعور یبوست خشکی دهان، بینی و گلو و یا پوست افزایش تعریق همچنین عوارض بیش از حد داروی هیوتکس موارد زیر می باشند. تاری دید تشنج ضعف شدید عضلات مشکلات تنفسی سرگیجه خستگی شدید خواب آلودگی شدید خشکی شدید دهان، بینی و یا گلو مسمومیت: در صورت استفاده بیش از حد تجویز پزشک، بیمار را سریعا به بیمارستان انتقال دهید.

شرایط نگهداری قرص هیوتکس

قرص هیوتکس را دور از نور و رطوبت و در دمای زیر 30 درجه سانتی گراد نگهداری نمایید. دارو را دور از دسترس اطفال قرار دهید و همچنین از مصرف تاریخ گذشته آن خودداری نمایید.

خواص قرص هیوتکس

‎ هیوسین ان بوتیل بروماید یک داروی ضد اسپاسم می باشد که برای تسکین دل پیچه و درکل کرامپ های دستگاه گوارش یا مثانه موثر می باشد . ‎خصوصا این دارو به کاهش نفخ و درد های ناشی از گرفتگی عضلات دستگاه گوارش در اختلالاتی مانند سندرم روده ی تحریک پذیر بسیار کمک می کند . ‎همچنین با شل کردن عضلات صاف دستگاه گوارشی و مجاری ادراری تناسلی در مواردی مانند دلپیچه های دوران قاعدگی خانم ها نیز می تواند موثر واقع گردد.

نکاتی در مورد مصرف قرص هیوتکس

‎-این دارو را تنها در صورت نیاز مصرف نمایید و تنها زمانی که علائم دل پیچه و درد غیر قابل تحمل بود مصرف را شروع نمایید و به محض بهبودی و کاهش علائم، مصرف دارو را قطع نمایید . ‎-در صورتی که با علائم جدیدی در مدت مصرف این دارو مواجه شدید یا علائم بیماری شما بدتر شد، به پزشک خود مراجعه نمایید . ‎-در صورتی که بعد از ۲ هفته مصرف این دارو بهبودی در علائم دلپیچه و درد شما ایجاد نشد، حتما به پزشک خود مراجعه کنید . ‎-آقایان در صورتی که سابقه ی مشکلات پروستات دارند پزشک را مطلع نمایند . ‎-در صورت سابقه ی هرگونه اختلال گوارشی مانند رفلاکس ( ترش کردن ) اسهال، زخم گوارشی یا یبوست شدید، فشار بالا یا سابقه ی حمله ی قلبی اخیر پزشک خود را مطلع نمایید . ‎-در صورتی که مبتلا به بیماری چشمی گلوکوم ( آب سیاه ) می باشید این دارو می تواند با افزایش فشار چشمی موجب تشدید آن گردد. ‎-در صورتی که ضربان قلب بیشتر از حد نرمال دارید، سابقه ی آسیب عصبی دارید. -لیست سایر داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک خود قرار دهید. ‎-در مبتلایان به سندرم داون، میاستنی گراویس و افراد کمتر از ۱۲سال و بالای ۶۵ سال مصرف دارو با احتیاط و حتما تحت نظر پزشک صورت بگیرد و از خرید دارو بدون نسخه پزشک خودداری گردد. ‎-در صورت سابقه ی حساسیت به این دارو یا هر داروی دیگر پزشک خود را مطلع نمایید .

بیماری های گوارشی

بیماری‌های دستگاه گوارش به همهٔ بیماری‌هایی که مربوط به دستگاه گوارش باشد گفته می‌شود. این شامل بیماری‌های مری٬ معده٬ سه بخش اول٬ دوم و سوم دوازدهه (دئودنوم)٬ تهی‌روده (ژژونوم)٬ چم‌روده (ایلئوم)٬ ایلئوسکال و مجموعهٔ رودهٔ بزرگ (شامل کولون صعودی٬ عرضی و نزولی)٬ سیگموئید و راست‌روده (رکتوم) می‌شود. آیا می دانستید که برخورداری از سلامت دستگاه گوارش، یعنی داشتن سلامت روانی؟ غذاهایی که می خوریم و سبک زندگی که داریم، تعیین کننده سلامت سیستم گوارش ما است. اگر پیرو قوانین اصولی باشیم، می توانیم عملکرد صحیح سیستم گوارش مان را به خوبی حفظ کنیم.دستگاه گوارش دستگاه گوارش به نوعی وظیفه دارد که سلامت کل بدن را تامین کند و عملکرد آن روی ارگان های دیگر نیز تاثیر دارد. زمانی که این دستگاه درست کار نکند، از پوست تان گرفته تا خواب تان دچار مشکل خواهد شداحساس خستگی دائمی می تواند علامت آشکاری باشد که نشان می دهد در بدن تان مشکلی وجود دارد. اگر دستگاه گوارش تان به دلیل برنامه های غذایی سخت حساس و آسیب پذیر شده باشد، فعالیت دستگاه ایمنی نیز دچار اختلال می شود. واقعیت این است که داخل بدن باکتری های زیادی زندگی می کنند. اگر تعداد میکروارگانیسم های مضر روده بیشتر از باکتری های مفید آن باشد، باعث ایجاد عدم تعادل شده و سیستم ایمنی دچار نقص می شود. در نتیجه احساس خستگی زیادی خواهید کرد.ضرب المثل معروف «رنگ رخساره خبر می دهد از سر درون» در اینجا نیز صدق می کند. وجود لکه ها و مشکلاتی که روی برخی نواحی صورت ایجاد می شوند، نشان دهنده وجود اختلال در عملکرد دستگاه گوارش هستند. پوست به عنوان وسیع ترین ارگان بدن انژاس دهنده مشکلات درونی بدن است. اگر ارگانی در بدن به درستی به وظایف خود عمل نکند، بازتاب آن را در پوست تان شاهد خواهید بود. اگر روی گونه هایتان علائم نامطلوبی می بینید، نشان می دهد که دستگاه گوارش تان به کمک نیاز دارد. بنابراین لازم است که به قرمزی پوست، جوش ها، حساسیت پوستی و دیگر علائم روی پوست بیشتر دقت کنید.

اختلالات گوارشی

استرس که در اشکال مختلف جسمی، روحی و عاطفی و فکری می‌تواند یکی از مهم‌ترین عوامل در بروز مشکلات گوارشی نظیر سندرم روده تحریک‌پذیر و سوء هاضمه باشد. هنگامی که دچار استرس می‌شوید، فرآیند هضم مواد غذایی دچار اشکال شده و سرعت آن کاهش می‌یابد، زیرا تمام قوای بدن شامل خون‌رسانی، تأمین انرژی و اکسیژن رسانی صرف از بین بردن استرس وارده به بدن می‌شود و در نتیجه این امر موجب می‌شود که مواد غذایی به مدت طولانی‌تری در دستگاه گوارش باقی مانده و در نهایت به ایجاد عوارض گوارشی منجر ‌شود. – مصرف قهوه به مقدار زیاد اگر معده خالی باشد، سبب بروز ناراحتی و گرفتگی دستگاه گوارش می‌شود. مصرف زیاد قهوه سبب افزایش حالت اسیدیته ترشحات معده شده و در نتیجه به جدار روده‌ها آسیب می‌رساند. از طرفی قهوه سبب ایجاد سوزش سر دل و برگشت اسید یا فرایند ریفلکس می‌شود. – بسیاری از داروهایی که مصرف می‌کنیم، بر روی عملکرد دستگاه گوارش تاثیر می‌گذارند. یکی از آسیب‌های شایع دستگاه گوارش بر اثر مصرف داروها، آسیب دیدن جدار و مخاط معده است. برخی از داروها سبب کاهش فعالیت و عملکرد عصب‌ها و ماهیچه‌های دستگاه گوارش می‌شوند. برخی از داروها نیز سبب بروز یبوست در افراد می‌شوند. – اگر در زندگی معمولا فرد کم تحرکی بوده و فعالیت فیزیکی چندانی نداشته و ندارید، این امر سبب تضعیف دستگاه گوارش می‌شود. کم تحرکی سبب کاهش متابولیسم و سوخت و ساز بدن می‌شود و تشدید کننده یبوست است. در عوض ورزش کردن، سبب رفع تنبلی معده شده و با تحریک ماهیچه‌های روده سبب حرکت مواد غذایی موجود در روده می‌شود و به دفع آن کمک می‌کند. بنابراین برای داشتن سیستم گوارش سالم باید سبک زندگی افراد سالم باشد و با رژیم غذایی مناسب، ورزش مداوم، اجتناب از مصرف الکل و دخانیات و کم کردن استرس در زندگی به سلامت دستگاه گوارش خود کمک کنند.عدم عملکرد درست دستگاه گوارش باعث تجمع مخمرها، عوامل عفونت زا و باکتری های مضر در دستگاه گوارش می شود. این مسئله نیز باعث ایجاد بوی نامطبوع و احساس مزه اسید در دهان می شود. با وجود اینکه بوی بدن دهان در نتیجه عوامل متعددی بروز می کند، با این حال این مسئله یکی از علائم رشد بی رویه باکتری های مضر در روده است. اگر بوی بد دهان با مسواک و رعایت بهداشت دهان و دندان از بین نمی رود، بهتر است به دنبال عوامل درونی آن در دستگاه گوارش تان باشید.اگر اغلب دچار یبوست می شوید، بدانید که این مشکل برای سلامتی مضر است. یادتان باشد که مدفوع مواد زایدی است که باید از بدن دفع شود و باقی ماندن آن در بدن مشکل زا می شود. به این ترتیب که شروع به آزاد کردن سموم می کند. روده سالم روده ای است که به طور منظم و بدون درد حرکت کرده و مدفوع را به راحتی دفع کند. یبوست یکی از علائمی است که نشان می دهد دستگاه گوارش تان به خوبی به وظایف خود عمل نمی کند و پای مشکلی در میان است.

بیشتر بخوانید : قرص کافئین ♥ قرص گرفتگی عضلات ♥ قرص شیرین بیان ♥ قرص صرع قرص شکم درد